Είστε εδώ

Η πιο δημοφιλής θεραπεία αισθητικής ιατρικής παγκοσμίως δεν προσφέρει πάντα αυτά που περιμένουμε. Διάφοροι λόγοι μπορεί να οδηγήσουν σε αποτελέσματα που κάθε άλλο παρά επιθυμητά είναι. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις που τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως ακριβώς τα περιμένουμε:

  • Οι ήπιες περιπτώσεις χαλάρωσης του βλεφάρου. Μπορούν συχνά να διορθωθούν με συνταγογραφούμενες οφθαλμικές σταγόνες, οι οποίες βοηθούν στην ανύψωση του προσβεβλημένου βλεφάρου κατά ένα έως τρία χιλιοστά, αλλά εκείνοι που μπορεί να έχουν υποστεί μια πιο σημαντική χαλάρωση ίσως χρειαστεί να περιμένουν να μειωθούν οι επιδράσεις της τοξίνης για να ανακτηθεί ξανά η πλήρης λειτουργία του βλεφάρου.
  • Ασύμμετρα ή κακώς σχεδιασμένα φρύδια. Μπορεί να συμβεί εάν κάποιος προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια) και / ή το «πόδι της χήνας» αλλά δεν υπολογίσει σωστά τη λειτουργία του μετωπιαίου μυός. Ένα υπερβολικό και απροσδόκητο τράβηγμα των μετωπιαίων μυών είναι ικανό να σηκώσει το φρύδι πολύ ψηλά. Ευτυχώς υπάρχει μια εύκολη λύση για αυτό: Εάν γίνει έγχυση σε σωστή δόση και στο σωστό σημείο κορυφή του φρυδιού, επιτρέπεται στον μυ να χαλαρώσει και βοηθά στην εξομάλυνση των πραγμάτων.
  • Το βαρύ φρύδι που προέρχεται από τη υπερβολική δόση τοξίνης, που μπορεί να γίνει σε κάποιον ασθενή, στους μετωπιαίους μυς. Η επιτρεπόμενη δόση τοξίνης είναι συγκεκριμένες μονάδες ανά σκεύασμα, αλλά οι ειδικοί λένε πως αυτή η δοσολογία υπερβαίνει τις μέσες ανάγκες των ασθενών. Οι μετωπιαίοι μυς είναι πολύ ευαίσθητοι στην τοξίνη και είναι οι μόνοι ανελκτήρες μύες των φρυδιών . Όσο περισσότερο τους εξασθενείς, τόσο λιγότερο μπορεί κάποιος να σηκώσει τα φρύδια του. Η υπερβολική χαλάρωση του συγκεκριμένου μυός μπορεί να «ρίξει» το φρύδι και ο ασθενής να το αισθάνεται βαρύτερο από ό, τι συνήθως – κάτι που οι γυναίκες τείνουν να μισούν.
  • Παγωμένο και ανέκφραστο πρόσωπο: Αυτό είναι αποτέλεσμα υπερδοσολόγησης της τοξίνης και οφείλεται συνήθως σε υπερβολικές απαιτήσεις του ασθενούς. Ευτυχώς τα αποτελέσματα είναι αναστρέψιμα και αυτό που πρέπει να κάνει ο ασθενής είναι να περιμένει να εξασθενίσει η δράση του φαρμάκου και να ξεκινήσει σταδιακά και πάλι η κινητικότητα των μυών
  • Μειωμένη ή και ανύπαρκτη δραστικότητα του φαρμάκου: Ενενήντα εννέα τοις εκατό των φορών που συμβαίνει αυτό, οφείλεται σε υποδοσολόγηση - και στο ότι δεν έλαβαν τον απαραίτητο αριθμό μονάδων. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένας ασθενής λέει εκ των προτέρων ότι θέλει να ξοδέψει μόνο ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ή όταν κάποιος ασθενής στοχεύει σε υπερφυσικά αποτελέσματα. Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα να εμφανιστεί από τον οργανισμό του ασθενή αντοχή στην τοξίνη, αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ σπάνιο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε ότι η θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (ΒΟΤΟΧ, Dysline, Bocouture) αποτελεί μια ιατρική πράξη. Ένας έμπειρος στην ανατομία του προσώπου Δερματολόγος μπορεί να εγγυηθεί τα κατάλληλα αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τον άνθρωπο στον οποίο εμπιστεύεστε το πρόσωπό σας.