Είστε εδώ

‘Ανοιξη: Η ιδανική εποχή για μια αισθητική θεραπεία

Τώρα που έχει περάσει ο χειμώνας και μαζί του το κρύο και η παγωνία που ξηραίνει το δέρμα, έφτασε η ώρα να προετοιμάσουμε το δέρμα μας για το καλοκαίρι που θα ακολουθήσει. Η άνοιξη, λόγω καιρικών συνθηκών, έχει σαν εποχή κάποια χαρακτηριστικά με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που ευνοούν την πραγματοποίηση μιας αισθητικής θεραπείας ή την ανανέωση του δέρματος. Θεραπείες όπως η μικροδερμοαπόξεση, τα skinboosters, το χημικό peeling καθώς φυσικά και η αποτρίχωση με laser αποτελούν μερικές μόνο από τις πιο κατάλληλες λύσεις που μπορείτε να επιλέξετε με τη βοήθεια του Δερματολόγου σας. Ας δούμε λοιπόν κάποιες επιλογές που θα άξιζε τον κόπο να σκεφτούμε ώστε να προετοιμαστούμε για το καλοκαίρι που πλησιάζει: Ενεργή περιποίηση δέρματος Χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για την ανανέωση του δέρματος και για να δούμε τα οφέλη της ενεργού φροντίδας του. Τα βασικά δραστικά συστατικά περιλαμβάνουν: A, B3, B5, C και AHA. Ας μην ξεχνάμε επίσης το αντηλιακό μας SPF 50+. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μιλήσετε με το Δερματολόγο σας για να σας συστήσει τα συστατικά που θα πρέπει να περιέχει η αγωγή σας για την περιποίηση του δέρματός σας.

SkinBoosters

ΤαSkinBoosters είναι μια ενέσιμη μορφή περιποίησης του δέρματος από υαλουρονικό οξύ. Βελτιώνουν την υφή του δέρματος, το ενυδατώνουν και του προσφέρουν λάμψη, χωρίς να προσθέτουν όγκο ή τόνωση του περιγράμματος όταν δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη. Τα SkinBoosters θα κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται πολύ πιο λείο. Ιδανικά χρειάζεται ένα συνολικό διάστημα πέντε εβδομάδων για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα, να επέλθει η παραγωγή νέου κολλαγόνου και να εξαφανιστούν οποιεσδήποτε μικρές εκχυμώσεις ίσως προκύψουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Χημικό peeling

Το ξηρό δέρμα είναι μια από τα πιο συνηθισμένα επακόλουθα του χειμώνα. Η άνοιξη λοιπόν είναι ιδανική περίοδος για την αναγέννηση των κυττάρων και το χημικό peelingείναι μια από τις ιδανικότερες λύσεις. Ο Δερματολόγος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό συστατικών που ταιριάζουν στο δικό σας δέρμα. Ωστόσο, συνιστάται να επιλέξετε αυτήν τη θεραπεία πριν ανέβει πολύ η θερμοκρασία, καθώς το χημικό peeling κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Τέλος, εάν θέλετε το δέρμα σας να παραμείνει υγιές και λαμπερό πολύ μετά τη θεραπεία, μην παραλείψετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα σε καθημερινή βάση. Όχι μόνο θα κάνει το δέρμα σας πιο μαλακό, αλλά θα διατηρήσει την ελαστικότητά του και θα βοηθήσει στην αντιγηραντική του προστασία.

Θεραπεία έντονου παλμικού φωτός (IPL)

Η θεραπεία με έντονο παλμικό φως (IPL), είναι μια ήπια, σύγχρονη εναλλακτική λύση για την παραδοσιακή ανάπλαση δέρματος με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας με IPL, ακριβείς βαθμονομημένοι παλμοί φωτός χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κατεστραμμένων και αποχρωματισμένων κυττάρων του δέρματος - χωρίς να καταστρέφεται το υποστηρικτικό κυτταρικό πλέγμα γύρω τους. Αυτό διευκολύνει την αναγέννηση του δέρματος μετά τη θεραπεία, γεγονός που μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανεπιθύμητη ερυθρότητα, τον ερεθισμό και το χρόνο ανάρρωσης. Φυσικά μετά τη θεραπεία είναι απαραίτητη η αντηλιακή προστασία με υψηλό βαθμό SPF-50, επειδή όλες οι μορφές βαθιάς απολέπισης κάνουν το δέρμα προσωρινά πιο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία. Με το IPL αντιμετωπίζονται δυσχρωμίες (καφέ κηλίδες, πανάδες, μέλασμα, φωτογήρανση) κι ευνοείται η παραγωγή νέου κολλαγόνου που προσφέρει ένα πιο σφιχτό και νεανικό δέρμα.

Microdermabrasion

Η μικροδερμοαπόξεση είναι η μέθοδος με την οποία απομακρύνεται η εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας η κερατίνη όταν αυτή έχει υποστεί κάποιου είδους τραυματισμό ή βλάβη.Αυτό επιτυγχάνεται με συσκευή η οποία εκσφενδονίζει με πίεση πάνω στο δέρμα κρυστάλλους που συγχρόνως αναρροφώνται. Με τη μέθοδο αυτή διεγείρουμε τους ινοβλάστες του χορίου να παράγουν νέα επιδερμίδα πιο ελαστική, λεία και καθαρή κι ενισχύουμε τη διείσδυση των δραστικών ουσιών των καλλυντικών. Οι κρύσταλλοι είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένοι. Δεδομένου ότι συνιστάται να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο για μερικές εβδομάδες μετά τη θεραπεία, η αποθεραπεία μετά από μικροδερμοαπόξεση μπορεί να είναι πιο δύσκολη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι ανοιξιάτικοι μήνες λοιπόν ενδείκνυνται μια και η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, ο ήλιος καίει λιγότερο και υπάρχει ακόμη χρόνος για να επουλωθούν σωστά πριν από το καλοκαίρι.

Αποτρίχωση με laser

Κατά την αποτρίχωση με λέιζερ, η ενέργεια από τη συσκευή διεισδύει στο δέρμα σας, εστιάζοντας στους θυλάκους των τριχών. Η ενέργεια απορροφάται από τη χρωστική ουσία του θυλάκου σας και όσο μεγαλύτερη είναι η αντίθεση στο χρώμα μεταξύ του δέρματος και των τριχών, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται η θεραπεία. Για το λόγο αυτό, στις αρχές τις άνοιξης είναι η ιδανική εποχή, αφού το μαύρισμα σας από το περασμένο καλοκαίρι έχει εξασθενήσει τελείως και δεν έχετε εκτεθεί πάλι στις ηλιακές ακτινοβολίες. 

 Η άνοιξη λοιπόν αποτελεί την καταλληλότερη εποχή για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, να φροντίσετε το δέρμα και τον εαυτό σας. Σε κάθε περίπτωση, μια συμβουλευτική συζήτηση με το Δερματολόγο θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για το δέρμα σας και να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό θεραπειών.