Καλώς ήρθες στην ΕΕΔX!

Τα στοιχεία μου

Αν θέλετε να δείτε ή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία σας Πατήστε εδώ »

Υλικό Σεμιναρίων

Για να δείτε υλικό από προηγούμενα σεμινάρια! Πατήστε εδώ »

Forum

Για να περιηγηθείτε απεριόριστα στις συζητήσεις μας Πατήστε εδώ »

Σύνδεση Ιατρού

Ξεχάσατε το password?

Δεν είσαι μέλος ακόμα?

Για να έχεις πρόσβαση στο υλικό σεμιναρίων (videos κ.α.), σε forum συζητήσεων, ειδήσεις και σε πολλά άλλα, γίνε μέλος τώρα της hsds.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210 7751236 ή στο email: info@hsds.gr.

 
 Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής 1991  
 Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής 1991
 
 
Κεντρική Σελίδα Κεντρική Σελίδα
 
  Προσεχή Σεμινάρια
57ο Σεμινάριο
περισσότερα...
Προηγούμενα σεμινάρια -->  
  Προσεχή Συνέδρια
Προηγούμενα συνέδρια -->  
  Νέα - Δραστηριότητες
Η ΕΕΔΧ στο Facebook
περισσότερα...
νέο Δ.Σ. για τη διετία 2015-2016
περισσότερα ...
Σχετικά με το περιοδικό 'Dermatologic Surgery'
περισσότερα...
Πρόσβαση στην ιστοσελίδα
περισσότερα...
Προηγούμενες δραστηριότητες -->  
Forum για μέλη!
Δείτε online αποστπάσματα από σεμινάρια
Dermatologic Surgery
Ελληνική Δερματοχειρουργική
Που βρίσκομαι: Αρχική σελίδα > Αντικείμενα Δερματοχειρουργικής
Αντικείμενα της Δερματοχειρουργικής

- Εφαρμογές Βοτουλινικής Τοξίνης
- Χημικό Peeling
- Δερμαπόξεση
- Ενέσιμα Εμφυτεύματα
- Λιποαναρρόφηση, Λιπογλυπτική
- Λιποπρόσθεση
- Χειρουργική Δέρματος, Kρημνοί, Mοσχεύματα
- Χειρουργική Όνυχος
- Βλεφαροπλαστική
- Κρυοχειρουργική
- Ηλεκτροχειρουργική
- Μεταμόσχευση Τριχών
- Φωτοδυναμική Θεραπεία
- Mεσοθεραπεία
  Εφαρμογές Laser και παλμικού φωτός
- Laser και Παλμικό Φως στην Αποτρίχωση
- Φωτοανάπλαση
- Αφαίρεση tattoo
- Θεραπεία Μελαγχρωματικών
Βλαβών

Εφαρμογές Βοτουλινικής Τοξίνης

Χρησιμοποιείται κυρίως στην αντιμετώπιση των ρυτίδων έκφρασης, στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το πλάι των ματιών. Μικρή ποσότητα τοξίνης ενίεται με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας μέσα στον μυ ο οποίος σταδιακά χάνει την δυνατότητα σύσπασης με αποτέλεσμα να απαλύνονται και να εξαφανίζονται οι δυναμικές ρυτίδες και γραμμές της περιοχής. Το αποτέλεσμα διαρκεί 3-4 μήνες. Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται επίσης στον έλεγχο της υπεριδρωσίας στην περιοχή των μασχαλών, των παλαμών και πελμάτων.

 
Πάνω arrow top
 

Χημικό Peeling

Εφαρμογή στο δέρμα χημικών διαλυμάτων με σκοπό την απομάκρυνση των επιφανειακών στιβάδων της επιδερμίδας και με τον τρόπο αυτό αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, των επιφανειακών ουλών, των δυσχρωμιών καθώς και των προκαρκινικών δερματικών αλλοιώσεων(ακτινικές υπερκερατώσεις)

 
Πάνω arrow top
 
Δερμαπόξεση

Η απομάκρυνση των επιφανειακών στοιβάδων του δέρματος μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας, με την βοήθεια περιστροφικού χειρουργικού εργαλείου (βούρτσας ή περιστρεφόμενου τροχού με διαμαντένια εξαρτήματα). Αντιμετώπιση των ουλών που προέρχονται από ακμή, ανεμευλογιά, χειρουργική τομή ή είναι αποτέλεσμα ατυχήματος επίσης αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες και δυσχρωμίες.
 
Πάνω arrow top
 

Ενέσιμα Εμφυτεύματα

Διακρίνονται σε προσωρινά και μόνιμα τα οποία χρησιμοποιούνται σπανιότερα σήμερα εξαιτίας του κινδύνου εμφάνισης όψιμων ανεπιθύμητων ενεργειών. Συνήθη εμφυτεύματα αποτελούν : το κολλαγόνο, το υαλουρονικό οξύ, το πολυγαλακτικό οξύ αλλά και το αυτόλογο λίπος (του ίδιου του ατόμου). Χρησιμοποιούνται για την πλήρωση και απάλυνση των ρυτίδων και βαθιών γραμμών, της ατροφίας των λιπωδών σωμάτων της παρειάς, την αύξηση του όγκου και της πληρότητας του προσώπου(ζυγωματικά, σαγόνι), την διόρθωση των εντυπωμάτων και ατροφικών ουλών, την επίταση του περιγράμματος και του όγκου των χειλέων.

 
Πάνω arrow top
 
Λιποαναρρόφηση, Λιπογλυπτική

Απομάκρυνση του περιττού λίπους με την χρήση λεπτής ατραυματικής κάνουλας, ενός μικρού κυλινδρικού ιατρικού εργαλείου, συνδεδεμένου με σύριγγα ή με συσκευής αναρρόφησης. Η χρησιμοποίηση της εξοιδηματικής αναισθησίας, ενός ειδικού τύπου τοπικής αναισθησίας που ανέπτυξε και πρωτοεφάρμοσε δερματοχειρουργός, επέτρεψε στους δερματολόγους την ασφαλή και αποτελεσματική αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους στο ιατρείο με σχετικά μικρή ταλαιπωρία, ελάχιστες επιπλοκές και άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

 
Πάνω arrow top
 
Λιποπρόσθεση

Χρησιμοποίηση του λίπους του ίδιου ατόμου, αφαιρείται από άλλη περιοχή, για γέμισμα ρυτίδων και πτυχών, περιοχών ατροφίας από την γήρανση
 
Πάνω arrow top
 
Χειρουργική Δέρματος, Κρημνοί, Μοσχεύματα

Χειρουργική αφαίρεση δερματικών αλλοιώσεων με τον καταλληλότερο κάθε φορά τρόπο και άμεση σύγκλειση του χειρουργικού ελλείμματος, ή με την χρήση κρημνών, ή ελεύθερων μοσχευμάτων με σκοπό την καλύτερη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής

 
Πάνω arrow top
 
Χειρουργική Όνυχος

H xειρουργική αντιμετώπιση πολλών παθήσεων της περιοχής.

 
Πάνω arrow top
 
Βλεφαροπλαστική

Χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει να επαναφέρει την νεανική εμφάνιση στην περιοχή των ματιών. Το χαλαρό, πραπανήσιο δέρμα και λίπος αφαιρείται με την βοήθεια τοπικής αναισθησίας από το άνω και κάτω βλέφαρο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί βοηθητικά laser για να σφραγίσει τα αγγεία και να περιορίσει την αιμορραγία.

 
Πάνω arrow top
 
Κρυοχειρουργική

Καταστροφή δια ψύξης δερματικών βλαβών με την χρήση υγρού αζώτου. Χρήσιμη στην αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων του δέρματος, καλοηθών και κακοήθων νεοπλασμάτων.

 
Πάνω arrow top
 
Ηλεκτροχειρουργική

Καταστροφή δια θέρμανσης με τη χρήση συσκευής υψίσυχνου ρεύματος διαφόρων τύπων δερματικών αλλοιώσεων.

 
Πάνω arrow top
 

Μεταμόσχευση Τριχών

Αφαίρεση και μεταφορά τριχών από τις περιοχές μόνιμης έκφυσης του τριχωτού της κεφαλής στις περιοχές της ανδρογεννητικής αλωπεκίας. Η κλασσική μέθοδος περιλαμβάνει την αφαίρεση με τοπική αναισθησία, ταινίας έντριχου δέρματος από την ινιακή περιοχή και με την χρήση μικροσκοπίου, διαχωρισμό της, σε θυλακικές μονάδες που μπορεί να αποτελούνται από 1, 2, 3 ή και περισσότερα τριχοθυλάκια και εμφύτευση στις περιοχές της αλωπεκίας. Νεώτερη τεχνική αποτελεί η αφαίρεση και μεταφορά μεμονωμένων θυλακικών μονάδων και η αποφυγή με τον τρόπο αυτό δημιουργίας γραμμοειδούς ουλής στην ινιακή χώρα η μέθοδος όμως αυτή είναι περισσότερο δαπανηρή, απαιτεί πολύ χρόνο και ενέχει κινδύνους τραυματισμού των τριχοθυλάκων.

 
Πάνω arrow top
 
 
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ LASER ΚΑΙ ΠΑΛΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ
 
Laser και Παλμικό Φως στην Αποτρίχωση

Στοχεύοντας την μελανίνη του τριχικού στελέχους και καταστρέφοντας τον τριχικό θύλακα τα Laser μεγάλου μήκους κύματος και οι πηγές παλμικού φωτός μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα να απομακρύνουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από όλους σχεδόν τους τύπους δέρματος. Χρησιμοποιούνται με επιτυχία και στην αντιμετώπιση της ψευδοθυλακίτιδας.

 
Πάνω arrow top
 

Laser Φωτοανάπλασης

Αντιμετώπιση της φωτογήρανσης, των ρυτίδων, των ουλών ακμής, των εφηλίδων και γεροντικών κηλίδων. Απομακρύνει τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της επιφάνειας του δέρματος και με ακρίβεια σμίλευση του προφίλ. Η μη τραυματική φωτοανάπλαση παρακάμπτει την επιδερμίδα και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και επάγει την σύσφιγξη του δέρματος χωρίς ο ασθενείς να υποχρεωθεί να περιορίσει τις κοινωνικές του δραστηριότητες.

 
Πάνω arrow top
 
 
 
 
 
Όροι χρήσης | Copyright © 2009-17 Created by Sheismartha Studios