Καλώς ήρθες στην ΕΕΔX!

Τα στοιχεία μου

Αν θέλετε να δείτε ή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία σας Πατήστε εδώ »

Υλικό Σεμιναρίων

Για να δείτε υλικό από προηγούμενα σεμινάρια! Πατήστε εδώ »

Forum

Για να περιηγηθείτε απεριόριστα στις συζητήσεις μας Πατήστε εδώ »

Σύνδεση Ιατρού

Ξεχάσατε το password?

Δεν είσαι μέλος ακόμα?

Για να έχεις πρόσβαση στο υλικό σεμιναρίων (videos κ.α.), σε forum συζητήσεων, ειδήσεις και σε πολλά άλλα, γίνε μέλος τώρα της hsds.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210 7751236 ή στο email: info@hsds.gr.

 
 Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής 1991  
 Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής 1991
 
 
Κεντρική Σελίδα Κεντρική Σελίδα
 
  Προσεχή Σεμινάρια
57ο Σεμινάριο
περισσότερα...
Προηγούμενα σεμινάρια -->  
  Προσεχή Συνέδρια
Προηγούμενα συνέδρια -->  
  Νέα - Δραστηριότητες
Η ΕΕΔΧ στο Facebook
περισσότερα...
νέο Δ.Σ. για τη διετία 2015-2016
περισσότερα ...
Σχετικά με το περιοδικό 'Dermatologic Surgery'
περισσότερα...
Πρόσβαση στην ιστοσελίδα
περισσότερα...
Προηγούμενες δραστηριότητες -->  
Forum για μέλη!
Δείτε online αποστπάσματα από σεμινάρια
Dermatologic Surgery
Ελληνική Δερματοχειρουργική
Που βρίσκομαι: Αρχική σελίδα > Ενημέρωση κοινού > Περιποίηση του δέρματος
Περιποίηση του δέρματος
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΧΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
 
   Το ενδιαφέρον του κοινού για βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και ανανέωση με μεθόδους μη επεμβατικές, χωρίς κίνδυνο και χρόνο ανάρρωσης, διαρκώς αυξάνει. Οι συνηθισμένες όμως μη επεμβατικές θεραπείες δεν είχαν τα υποσχόμενα αποτελέσματα.
   Mια νέα μη επεμβατική θεραπεία ανανέωσης συνδυάζει την τεχνολογία της μικροδερμαπόξεσης και των υπερήχων με τη χρήση αντιγηραντικών φαρμακευτικών προϊόντων με αποτέλεσμα να ελαττώνονται οι ρυτίδες και να ανανεώνεται το δέρμα.

   Η μικροδερμαπόξεση, απομακρύνει την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας, την κερατίνη. Αυτό επιτυγχάνεται με συσκευή, η οποία εκσφενδονίζει με πίεση πάνω στο δέρμα κρυστάλλους αλουμινίου που συγχρόνως αναρροφώνται. Οι κρύσταλλοι είναι μιας χρήσεως και αποστειρωμένοι. Με την μικροδερμαπόξεση διεγείρουμε τους ινοβλάστες του χορίου να παράγουν νέα επιδερμίδα ποιό ελαστική, λεία και καθαρή κι ενισχύουμε τη διείσδυση των δραστικών ουσιών των καλλυντικών.
   Οι υπέρηχοι χαμηλής έντασης που ακολουθούν την μικροδερμαπόξεση κάνουν ένα "μικρο-μασσάζ" κι ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις επιδράσεις της μικροδερμαπόξεσης. Η συχνότητα της ενέργειας των υπερήχων που χρησιμοποιούνται στο δέρμα είναι 3 ΜΗz και σε συνδυασμό με επιστημονικά παρασκευασμένες ουσίες αποδείχθηκε οτι είναι πολύ ασφαλής και πολύ αποτελεσματική μη επεμβατική μέθοδος ανανέωσης του δέρματος.
   Η χρήση της τεχνολογίας των υπερήχων είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδος απορρόφησης φαρμάκων που εφαρμόζονται τοπικά. Αυτή η μέθοδος αποκαλείται "φωνοφόρεση". Η κεφαλή των υπερήχων προκαλεί παλίνδρομα κύματα ήχου τα οποία διεισδύουν στο δέρμα. Αυτά τα ηχητικά κύματα δημιουργούν προσωρινά ένα φαινόμενο που μοιάζει με φυσαλίδες αέρος ανάμεσα στα λιπίδια των κυτάρων της κερατίνης στιβάδας. Έτσι σχηματίζονται κενά, με αποτέλεσμα να αυξάνει η διαπερατότητα του δέρματος και να επιτρέπεται η διείσδυση των ουσιών.
 
ΤΙ ΝΕOΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ SKIN CANCER FOUNDATION
 
   Η προστασία απ'τον ήλιο είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης απ'την καταστροφική επίδραση των υπεριωδών ακτίνων η οποία γηράζει το δέρμα και οδηγεί στους δερματικούς καρκίνους. Όμως, σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα του Skin Cancer Foundation, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο τελευταίο Sun & Skin News απ'το Skin Cancer Foundation μία ριζοσπαστική θεραπεία ονομαζόμενη χημοπρόληψη ελαττώνει την φωτογήρανση και βοηθάει στην προστασία ενάντια στο δερματικό καρκίνο μετά την ηλιακή βλάβη.
   " Μελετώνται θεραπείες από του στόματος και τοπικές με σκοπό την παρεμπόδιση ή την αναστροφή της φωτογήρανσης και της ανάπτυξη ς καρκίνου του δέρματος," λέγει ο δερματολόγος James M. Spencer της Ιατρικής Σχολής του Mount Sinai Νέας Υόρκης. Οι περισσότερο υποσχόμενοι παράγοντες, όπως αναφέρει, είναι:

 • Η βιταμίνη Α και τα παράγωγά της

 • Τα ρετινοειδή, παράγωγα της βοταμίνης Α, ανέστρεψαν τη βλάβη του δέρματος που οφείλεται στην έκθεση στις UV σε ασθενείς με μέτριο κίνδυνο ανάπτυξης νέων ακανθοκυτταρικών καρκίνων.

 • Ισοφλαβόνες και πολυφενολικά αντιοξειδωτικά

 • Αυτά τα συστατικά προέρχονται από δύο φυτά, το πρώτο βρίσκεται στους καρπούς της σόγιας και το δεύτερο στους πυρήνες των σταφυλιών και τα εκχυλίσματα του πράσινου τσαγιού, ήδη κάνουν την εμφάνισή τους σε μερικές τοπικές θεραπείες και καλλυντικά. Η Γενιστεϊνη, ένα ισοφλαβονοειδές του καρπού της σόγειας, έχει βρεθεί ότι εμποδίζει τη φωτογήρανση καθώς και την ανάπτυξη όγκων σε ποντίκια εκτεθειμένα σε υπεριώδη ακτινοβολία και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού εμπόδισε την ανάπτυξη ανθρώπινων κυττάρων μελανώματος σε καλλιέργειες ιστού.

 • NSAIDS

 • H ασπιρίνη και άλλα μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDS) αναστέλλουν τα ένζυμα COX I και COX Ii τα οποία προάγουν τον καρκίνο. Η NSAID Celecoxib, μία θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, μπορεί επίσης να μειώνει το σχηματισμό του ακανθοκυτταρικού καρκίνου πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης στην UV, καθώς και παρεμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη όγκου.

  Χημειοπρόληψη:

 • H Τ4 ενδονουκλεάση V

 • Οταν η λοσιόν που περιέχει αυτό το ένζυμο το οποίο διορθώνει το βακτηριδιακό DNA, εφαρμόσθηκε σε ασθενείς που κατ'εξοχήν προσβάλλονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, αυτοί ανέπτυξαν πολύ λιγότερες προκαρκινικές βλάβες κι ακανθοκυταρικά καρκινώματα απ'ο,τι οι ασθενείς με placebo.

 • H Toπική 2- (Διφθοριομεθυλική)-dl-ορνιθίνη.

 • Αυτή η χημική ουσία, η οποία παρεμποδίζει ένα ένζυμο που εμπλέκεται στα εκφράζοντα ογκογονίδια (καρκινικά γονίδια), ελάττωσε την ανάπτυξη δερματικού καρκίνου στα ποντίκια και τη δημιουργία προκαρκινικών βλαβών στους ανθρώπους.
  "Όσο και να είναι ενθαρρυντικά όλα αυτά τα ευρήματα, η χημειοπροστασία είναι στην παιδική της ηλικία. Περισσότερες δοκιμασίες πρέπει να γίνουν για περισσότερη ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα," συμπεραίνει ο Δρ. Spencer, ο οποίος είναι μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου του Skin Cancer Foundation. "Αλλά σύντομα μερικές απ'αυτές τις τεχνικές θα πρέπει να συμπεριληφθούν ως αποτελεσματικά όπλα."
   
  Πάνω arrow top
   
   
   
  Όροι χρήσης | Copyright © 2009-17 Created by Sheismartha Studios