Καλώς ήρθες στην ΕΕΔX!

Τα στοιχεία μου

Αν θέλετε να δείτε ή να επεξεργαστείτε τα στοιχεία σας Πατήστε εδώ »

Υλικό Σεμιναρίων

Για να δείτε υλικό από προηγούμενα σεμινάρια! Πατήστε εδώ »

Forum

Για να περιηγηθείτε απεριόριστα στις συζητήσεις μας Πατήστε εδώ »

Σύνδεση Ιατρού

Ξεχάσατε το password?

Δεν είσαι μέλος ακόμα?

Για να έχεις πρόσβαση στο υλικό σεμιναρίων (videos κ.α.), σε forum συζητήσεων, ειδήσεις και σε πολλά άλλα, γίνε μέλος τώρα της hsds.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210 7751236 ή στο email: info@hsds.gr.

 
 Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής 1991  
 Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής 1991
 
 
Κεντρική Σελίδα Κεντρική Σελίδα
 
  Προσεχή Σεμινάρια
57ο Σεμινάριο
περισσότερα...
Προηγούμενα σεμινάρια -->  
  Προσεχή Συνέδρια
Προηγούμενα συνέδρια -->  
  Νέα - Δραστηριότητες
Η ΕΕΔΧ στο Facebook
περισσότερα...
νέο Δ.Σ. για τη διετία 2015-2016
περισσότερα ...
Σχετικά με το περιοδικό 'Dermatologic Surgery'
περισσότερα...
Πρόσβαση στην ιστοσελίδα
περισσότερα...
Προηγούμενες δραστηριότητες -->  
Forum για μέλη!
Δείτε online αποστπάσματα από σεμινάρια
Dermatologic Surgery
Ελληνική Δερματοχειρουργική
Που βρίσκομαι: Αρχική σελίδα > Ενημέρωση κοινού > Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική
Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική
Το ανεπιθύμητο λίπος
Η λιποαναρρόφηση
Τι είναι η λιπογλυπτική;
Πώς γίνεται η λιπογλυπτική;
Η λιπογλυπτική είναι ασφαλής;
Τι περιμένουμε μετά την επέμβαση;
 
Το ανεπιθύμητο λίπος
 
   Δίαιτες, μασάζ και σωματικές ασκήσεις συχνά δεν επαρκούν για να βελτιώσουν δυσμορφίες του σώματος που οφείλονται σε τοπική συγκέντρωση υπερβολικής ποσότητας λίπους. Πριν τη δεκαετία του 1980 ήταν σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί το περίσσιο τοπικό λίπος. Χρειάζονταν μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις για να βελτιωθεί η διογκωμένη κοιλιά, ή οι γλουτοί και τα «ψωμάκια» των μηρών. Το τίμημα ήταν οι μεγάλες και μόνιμες ουλές και συχνά σοβαρές επιπλοκές.

Η λιποαναρρόφηση
 
   Τη δεκαετία του 1980 επινοήθηκε η τεχνική της αναρρόφησης του περίσσιου λίπους με μικρές τομές και με ασφάλεια. Η λιποαναρρόφηση έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώνονται όλες οι περιοχές του σώματος ακόμη και του προσώπου, λαιμού, πηγουνιού, στήθους, πλάτης, βραχιόνων, γονάτων, κνημών. Η τεχνική της λιποαναρρόφησης χρησιμοποιείται και για μη αισθητικούς σκοπούς, όπως είναι η αφαίρεση λιπωμάτων, της γυναικομαστίας στους άνδρες και η θεραπεία της υπερβολικής εφίδρωσης στις μασχάλες.
 
Τι είναι η λιπογλυπτική;
 
   Πρόκειται για εξελιγμένη μέθοδο λιποαναρρόφησης η οποία αναπτύχθηκε από δερματολόγους κι αποτέλεσε επανάσταση της μεθόδου. Η τεχνική της λιπογλυπτικής στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:


1. Εκτελείται με την ειδική μέθοδο τοπικής αναισθησίας που ονομάζεται “tumescent” (διογκωτική), η οποία όταν εκτελείται από δερματολόγο ειδικά εκπαιδευμένο, δίνει τη δυνατότητα να αφαιρούνται ποσότητες λίπους ανώδυνα, με μεγάλη ασφάλεια, χωρίς επιπλοκές, με άριστα αισθητικά αποτελέσματα και γρήγορη ανάρρωση. Η επέμβαση μπορεί να γίνει σ’ένα ειδικά οργανωμένο ιατρείο, σε περιβάλλον ηρεμίας κι εχεμύθειας χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο.

2. Οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του λίπους είναι πολύ λεπτές και ατραυματικές. Δεν δημιουργούν κακώσεις στο δέρμα ή σε αγγεία.

3. Η αναρρόφηση του λίπους γίνεται με ειδική σύριγγα κι όχι αντλία.
 
Οι πιο πάνω βασικές αρχές της λιπογλυπτικής οδηγούν σε μία πολύ ασφαλή μέθοδο διόρθωσης του σώματος με μόνιμο αποτέλεσμα
 
Η λιπογλυπτική δεν αποσκοπεί στην απώλεια βάρους, είναι μία μέθοδος βελτίωσης του σχήματος του σώματος. Είναι ιδανική όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση και σταθερό σωματικό βάρος.
 
Μέρος του λιπώδους ιστού που αφαιρείται με την λιπογλυπτική, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και σαν εμφύτευμα για την διόρθωση ελλειμμάτων του σώματος ή του προσώπου. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία, το λίπος γίνεται ενέσιμο και εμφυτεύεται σε βαθουλώματα του σώματος, αδύνατες κνήμες, στήθος ή στο πρόσωπο για την διόρθωση ρυτίδων, ουλών, ατροφίας του προσώπου και για την γενικότερη ανανέωση του προσώπου.
 
Πώς γίνεται η λιπογλυπτική;
 
   Στις περιοχές που πρόκειται να θεραπευθούν διοχετεύεται μία μεγάλη ποσότητα διαλύματος κάτω από το δέρμα. Αυτό το υγρό περιέχει ένα τοπικό αναισθητικό και αδρεναλίνη με σκοπό την σύσπαση των τριχοειδών αγγείων και την πρόληψη απώλειας αίματος.
 
   Από μία μικρή τομή στο δέρμα, περί τα 2 χιλιοστά, ο ιατρός εισχωρεί μέσα στο λίπος μία βελόνη συνδεδεμένη με ειδική σύριγγα. Με κινήσεις μέσα έξω αναρροφά το λίπος μέσα στη σύριγγα. Είναι δυνατόν αντί για σύριγγα να χρησιμοποιηθεί αντλία αναρρόφησης, η οποία συνδέεται με τη βελόνη μέσω ενός σωλήνα. Η αντλία χρησιμοποιείται όταν πρόκειται να αφαιρεθούν μεγάλες ποσότητες λίπους.
 
   Με την τεχνική της διογκωτικής τοπικής αναισθησίας αποφεύγονται οι επιπλοκές που είναι δυνατόν να εμφανισθούν με την χορήγηση γενικής αναισθησίας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του αισθητικού αποτελέσματος, καθώς ο ασθενής δεν κοιμάται και είναι σε θέση να σηκωθεί στην όρθια ή καθιστή θέση κατά τη διάρκεια της επέμβασης και να διορθωθούν άμεσα τυχόν ανωμαλίες στο περίγραμμα του σώματος. Επί πλέον, το κόστος είναι χαμηλότερο, καθώς αποφεύγεται η δαπάνη της νοσηλείας σε νοσοκομείο.
 
Η λιπογλυπτική είναι ασφαλής;
 
   Η λιπογλυπτική με τη μέθοδο της διογκωτικής τοπικής αναισθησίας είναι τελείως ασφαλής, με πολύ καλά, άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και όχι σημαντικές όταν βασική προϋπόθεση είναι η κατάλληλη εκπαίδευση του ιατρού. Έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά διαφόρων ειδικοτήτων απέδειξαν ότι :
 
Η λιπογλυπτική είναι ασφαλής όταν :

- Δεν αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες λίπους

- Δεν εκτελούνται συγχρόνως πολλές επεμβάσεις

- Δεν χορηγείται γενική αναισθησία ή συνδυασμός τοπικής και γενικής αναισθησίας.

 

Τι περιμένουμε μετά την επέμβαση;
 
   Το τοπικό αναισθητικό που χορηγείται μέσα στο δέρμα, παραμένει επί 18-24 ώρες μετά την επέμβαση, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος. Οι ασθενείς αισθάνονται πολύ καλά, χωρίς υπνηλία, ζάλη ή ναυτία, όπως συμβαίνει μετά τη γενική αναισθησία.
 
   Με τη διογκωτική τοπική αναισθησία οι εκχυμώσεις είναι ελάχιστες, ο πόνος ελάχιστος ώστε συνήθως να μη χρειάζονται παυσίπονα και ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητες του μέσα σε 24-48 ώρες. Γυμναστική συνιστάται να αρχίζει μετά από επτά ημέρες.
 
   Η λιπογλυπτική είναι μία μέθοδος τελείως ασφαλής, με πολύ γρήγορη και ανώδυνη ανάρρωση με πολύ καλά, άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα Η μέθοδος είναι πολύ καλά αποδεκτή από τους ασθενείς οι οποίοι στην πλειοψηφία τους διατηρούν επιφυλάξεις ως προς την ασφάλεια της λιποαναρρόφησης, καθώς και την χρήση ξένων εμφυτεύσιμων υλικών.
 
Πάνω arrow top
 
 
 
 
Όροι χρήσης | Copyright © 2009-17 Created by Sheismartha Studios